[Skip to Content]

Välj din karriär i Uppsala

Uppsala ligger i ett av Europas mest expansiva tillväxtområden och har en av Sveriges snabbast växande arbetsmarknader.

I Uppsala har du nära till attraktiva arbetsgivare, till Stockholm och till Arlanda ­– och därmed hela världen. Den kombinationen ger de bästa förutsättningarna för att ha vardagen nära samtidigt som du har möjlighet till en karriär.

Intressanta företag på plats

Tack vare ett starkt näringsliv och två universitet, som bidrar med världsledande forskning och kompetent arbetskraft, lockar Uppsala till sig kreativa, kunskapsintensiva och högteknologiska företag. Vi är starka inom branscherna Life Science, ICT, Clean Tech, handel, besöksnäring och bygg.

Jobba i Uppsala

Allt fler Uppsalabor väljer att arbeta på hemmaplan och pendlingen hit är större än någonsin. Uppsala är också en av Sveriges största landsbygdskommuner med en levande landsbygd och ett växande näringsliv i kransorterna. Här kan du välja om du vill jobba mitt i staden eller ute på landsbygden.

Internationella Uppsala

Tack vare närheten till Arlanda, endast 18 minuter med tåg, är Uppsala attraktivt för internationella företag med hela världen som marknad.

Korta fakta om näringslivet i Uppsala
  • 20 000 företag
  • 11 500 enmansföretag
  • 1 500 nystartade företag 2016
  • 7 nystartade företag per 1 000 Uppsalabor
  • Uppsala fick plats 21 i rankingen Årets företagarkommun 2015 (av 290)
  • Cirka 22 000 inpendlare varje dag
  • 2012 växte stadens arbetsmarknad dubbelt så snabbt som i riket i övrigt
  • 40 000 studenter
  • 18 minuter till Arlanda och 38 minuter till Stockholm
Citat

”I Uppsala är det nära till framgång. Här verkar företag i en attraktiv storstadsmiljö, med tillgång till god kompetens och effektiva nätverk i staden. Hela huvudstadsregionens och världens marknader via Arlanda är nära. Fler företag kommer att upptäcka innovationskraften och tillväxtmöjligheterna i Uppsala framöver!”

Göran Brocknäs, Regionchef Handelskammaren i Uppsala län

”För mig är Uppsala en stad som andas kreativitet och entreprenörskap. Det är enkelt att etablera sig och att skapa sig ett starkt nätverk inom näringslivet, samtidigt som det bara är ett stenkast ifrån omvärlden. Den perfekta kombinationen av en småstad och en storstad.”

Fredrik Annell-Berger, ordförande i Företagarna Uppsala län

Ladda ner