[Skip to Content]

Handeln anställer flest och omsätter mest

I Uppsala är handeln den bransch där flest Uppsalabor arbetar. Det är också den bransch som har högst omsättning.

Vi är Sveriges fjärde storstad med över 230 000 invånare, men räknar med att vara 350 000 invånare till år 2050. Det resulterar i en stark köpkraft och skapar en stor efterfrågan på flera olika koncept som vill etablera sig här.

Handeln i centrum

I Uppsalas stadskärna hittar du ett brett utbud av butiker och dess innehåll. Här finns flera gallerior, bland annat Forumgallerian och S:t Pergallerian. Här hittar du också mindre och mellanstora butiker och konstverksgallerier bland kullerstensgränderna.

Handeln utanför centrum

Strax utanför stadskärnan finns en rad köpcentrum som Gottsunda centrum, Gränby centrum och Bolandcity, där du även hittar Ikea. Hit kan du enkelt ta dig med buss eller bil.

En marknad för begagnat

I Uppsala är det enkelt att sälja sina begagnade saker – som kan göra nytta och ge glädje för någon annan. Här finns många återkommande loppmarknader. En är på Vaksala torg där professionella antiksamlare, privatpersoner och skolklasser samlas för att sälja. Andra är i Fyris park, Gottsunda centrum och Ulva kvarn.

Fakta om handeln i Uppsala
  • Sveriges fjärde storstad med ett stort shoppingutbud
  • Kom på 2:a plats i årets stadskärna
  • Handel är en av Uppsalas största tillväxtbranscher och omsätter mest
  • Fyra gallerior i stadskärnan: Rådhuset, Forumgallerian, S:t Per och Galleria Dragarbrunn
  • Större köpcentra som till exempel Gottsunda centrum, Gränby centrum och Bolandcity
  • Plats 21 i rankningen Årets företagarkommun 2015 (av 290)
Handeln i centrum

I Uppsalas stadskärna hittar du ett brett utbud av butiker och dess innehåll. Här finns 3 gallerior, Forumgallerian, S:t Pergallerian och Rådhuset. Här hittar du också mindre och mellanstora butiker och konstverksgallerier bland kullerstensgränderna.

Handeln utanför city

Strax utanför stadskärnan finns en rad köpcentrum som Gottsunda centrum, Gränby centrum och Bolandcity, där du även hittar IKEA. Hit kan du enkelt ta dig med buss eller bil.

Citat

"I Uppsala city erbjuds du att shoppa i en unik och spännande miljö. Här är utbudet brett och du hittar allt från de klassiska kedjorna och starka varumärkena till små, personliga butiker. Allt utifrån din smak och ditt behov för dagen."

Lisa Thörn, vd Uppsala City

Ladda ner