[Skip to Content]
Uppsala_universitet_1 (1).jpg

Uppsala universitet är ett universitet i världsklass. I allt vi gör, forskning, utbildning och samverkan, är målet detsamma. Att vinna och förmedla kunskap till mänsklighetens gagn och för en bättre värld.

Vid vårt universitet studerar drygt 40 000 studenter inom de tre vetenskapsområdena: humaniora och samhällsvetenskap, medicin och farmaci, teknik och naturvetenskap. För företagen i Uppsala är studenterna och kompetensen inom universitetet en viktig resurs. Varje år tar tusentals studenter examen, varav många vill stanna kvar i regionen och företagare som vill samverka med oss är alltid grannar med den senaste forskningen.

En ingång till Uppsala universitet är UU Innovation, vars branschansvariga lotsar den som vill komma i kontakt med forskare rätt. Vi håller dörren öppen för goda idéer och erbjuder många sätt att jobba vidare tillsammans med oss – till exempel samverkans- eller uppdragsforskning. Uppsala universitets ämnesmässiga bredd och höga nivå skapar rätt förutsättningar för samverkan.

Skräddarsydda utbildningar för din personal

Avdelningen för uppdragsutbildning är experter på att skräddarsy fortbildning till den offentliga sektorn. De kan även göra det till företag och organisationer inom den privata sektorn. Ett krav är att utbildningen måste vara inom universitetsämnen och forskning. Universitetet har också färdiga utbildningar, till exempel för specialistläkare som vill uppdatera sig med den senaste kunskapen.

Fakta om Uppsala universitet
  • Bland de 100 bästa universiteten i världen i de största internationella rankningarna
  • Internationell spjutspetsforskning inom alla nio fakulteter
  • Mångvetenskapliga campusmiljöer
  • Brett utbildningsutbud från grundnivå till forskarutbildning
  • Internationella samarbeten för både forskning och utbildning
  • Akademiska traditioner och studentliv vid 13 studentnationer
  • Stort kulturutbud och unika kulturarvssamlingar
  • Åtta nobelpris har direkt anknytning till Uppsala universitet
  • Många samarbeten med näringsliv och samhälle
Citat

"Med en kombination av spjutspetsforskning inom Life Science och stora tvärvetenskapliga möjligheter bidrar Uppsala universitet till den dynamiska Life Science miljön i Uppsala och berikas av den. Kopplingen till sjukhusen och företagen i Uppsala är stark och betydelsefull för universitetets verksamhet"

Cecilia Nilsson, branschansvarig inom Life Science på Uppsala universitet

"Det finns många sätt för företag att utvecklas med Uppsala universitet, men det är inte alltid lätt att hitta rätt och dra nytta av möjligheterna. UU Innovations branschansvariga hjälper dig gärna att hitta rätt kompetens och samarbetsformer utifrån ditt företags behov"

Pirkko Tamsen, chef UU Innovation

Ladda ner