[Skip to Content]

Shop´til you drop!

Vill du förnya garderoben eller piffa till hemmet finns det mycket att välja mellan i Uppsala.

Uppsalas shoppingliv bjuder på allt från modemedvetna gallerior till lokala uppstickare. Svänger du in på någon av de charmiga kullerstensgränderna kan du även upptäcka små unika butiker och konstverksgallerier med rätta fingertoppskänslan.

Shoppa fint

I Uppsala city kan en shoppingrunda även vara en historisk upplevelse. Ett fantastiskt kulturhus att handla i är Godsmagasinet som bjuder på en personlig shoppingupplevelse med kläder, smycken, skor och inredning. Ännu en färgstark galleria är S:t Per Gallerian med en härlig mix av butiker. Vad du än letar efter hittar du det i Uppsala, Sveriges fjärde storstad.  

Shoppa stort

Strax utanför staden finns en rad köpcentrum som Gottsunda centrum, Gränby centrum och Bolandcity, där du även hittar IKEA. Hit kan du enkelt ta dig med buss eller bil.

Shoppa loppis

Är du på jakt efter det där retroporslinet som inte tillverkas längre eller den där hallspegeln som ingen annan har, föreslår vi en tur till någon av stadens alla loppmarknader. På lördagar är det ofta traditionell loppis på Vaksala torg och på söndagar anordnas loppis i Fyris park. Under sommaren kan du besöka bakluckeloppisar vid Ulva kvarn och Gottsunda centrum.

Fakta om handeln i Uppsala
  • En livlig shoppingstad
  • I centrum finns cirka 90 butiker inom kläder/mode, cirka 120 butiker inom hem/inredning och cirka 130 butiker inom hud/skönhet/kroppsvård
  • Gallerior som till exempel Forumgallerian och S:t Per
  • En rad större köpcentra som till exempel Bolandcity, Gottsunda centrum och Gränby centrum
Citat

”I Uppsala city erbjuds du att shoppa i en unik och spännande miljö. Här är utbudet brett och du hittar allt från de klassiska kedjorna och starka varumärkena till små, personliga butiker. Allt utifrån din smak och ditt behov för dagen.”

Lisa Thörn, vd Uppsala City

Ladda ner