[Skip to Content]

Uppsala – den perfekta staden för stora möten och evenemang

Uppsala är en internationellt erkänd destination för kongresser och möten – mångfaldigt prisad och uppskattad för sin speciella karaktär.

I Uppsala har vi en lång erfarenhet av att arrangera möten. Vi är landets andra största mötesstad när det kommer till antalet internationella möten och den stad där flest kongresser ägde rum under 2016. Här finns många spännande anläggningar och mötesplatser med utmärkta faciliteter, unika sevärdheter utanför dörren, samt mat och boende för alla smaker. Både arrangörer och besökare uppskattar även gångavstånden i staden samt de goda förbindelserna till Arlanda.

Träffas där det händer - mitt i Europas mest expansiva tillväxtområde

Uppsala är en stad som sjuder av innovation och entreprenörskap. Vi ligger mitt i Europas mest expansiva tillväxtområde och tack vare stadens två universitet har vi spetskompetens och världsledande forskning runt knuten. Allt detta gör oss till en dynamisk mötesplats för större möten och evenemang.

Nära staden och nära världen

Från Arlanda till Uppsala tar det endast 18 minuter med tåg, vilket gör vår stad intressant för internationella föreläsare och deltagare. Tack vare de korta avstånden i stadskärnan är det enkelt att efter en heldagskonferens ge sig ut och upptäcka alla Uppsalas sevärdheter som domkyrkan, slottet, Linnéträdgården och mycket, mycket mer.

Stora anläggningar och spännande mötesplatser

För dig som planerar ett möte eller evenemang i Uppsala finns mycket att välja på. Uppsala Konsert & Kongress (UKK) har ett centralt läge i staden och rankas som topp-15 bästa konferens- och kongressanläggningen av AIPC. För större sportevenemang finns bland annat Fyrishov som är Sveriges mest besökta arena, IFU Arena som är byggd för idrottsevent på elitnivå med läktare för tusentals åskådare samt Uppsala Event Center, en ny stor arena som ska byggas i Gränby. Det finns även anläggningar med historisk anknytning som till exempel Uppsala slott, Botaniska trädgården och Uppsala stadsteater.

Professionell hjälp på plats

För dig som vill anordna ett möte, en kongress eller något annat finns professionell hjälp att få. Uppsala Convention Bureau ägs av Destination Uppsala och erbjuder initial hjälp för dig som är arrangör. Deras tjänster är dessutom kostnadsfria. Andra som kan hjälpa dig är både Resia och Akademikonferens, de erbjuder båda hjälp genom hela processen och i genomförandet.

www.akademikonferens.se 
www.resia.se/kongress
www.uppsalaconventionbureau.se

En hållbar mötesstad

Uppsala är inte bara en riktigt bra mötesstad, vi är också en hållbar sådan. I rapporten: "Scandinavian Destination Sustainability Index", som bygger på en analys av hållbarhetsarbetet på 20 destinationer i de nordiska länderna, hamnar Uppsala på delad första plats i rankningen. Exempel på hållbara företag inom besöksnäringen är Uppsala Convention Bureau, Uppsala Konsert & Kongress (UKK), samt Fyrishov som under februari 2014 utsågs till Sveriges första Svanenmärkta bad- och sportrestaurang.
80 procent av Uppsalas hotell är miljöcertifierade av tredje part. 

 

Fakta om mötesstaden Uppsala
• Landets andra största mötesstad i antalet internationella möten mätt (ICCA)
• Under 2013 ökade antalet internationella möten med 50 procent
• Flest kongresser ägde rum i Uppsala under 2015 och 2016 (SNCVB)
• ICC Scandinavian har utsett Uppsala till den mest hållbara mötesdestinationen i Norden
• 18 minuter från Arlanda, 38 minuter från Stockholm 
• UKK rankas som topp-15 bästa konferens- och kongressanläggningen av AIPC
• Besökarna uppskattar de goda förbindelserna till Arlanda och gångavstånd på plats
• Drygt 50 procent av de möten som arrangeras i Uppsala är av internationell karaktär
Ladda ner